Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közszolgáltatók, intézmények képes leírás - Taksony község információs oldala.tlap.hu
részletek »

Közszolgáltatók, intézmények - Taksony község információs oldala.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: taksony.tlap.hu » Közszolgáltatók, intézmények
Keresés
Találatok száma - 7 db
Ficánka Óvoda

Ficánka Óvoda

Fontosnak tartjuk a játszást, tanulást, finom mozdulatok gyakorlását és elsajátítását. A mondókákat, verseket, sportolást, kulturális szemléleteket, közösségben való elhelyezkedést, csoportos és egyéni foglakozásokat. Egyszóval egy olyan családias jellegű óvoda működtetését képviseljük, melyben a gyermekek játszva tanulnak és tanulva játszanak.

Házasság kötő termek

Házasság kötő termek

Taksonyban működő házasságkötő termek bemutatása, elérhetőségei, szolgáltatásai. Polgármesteri hivatal - Itt legfeljebb csak 4 személyes esküvő lehetséges a hivatal irodájában. Normál esküvők a közeli művelődési házban vannak. Művelődési ház - A házasságkötő nagyterem a művelődési házban található. Esküvőre bejelentkezni a közeli polgármesteri hivatalban kell a Fő út 85. címen, ahol a 4 fős kis esküvőket tartják.

Nádasdi patika

Nádasdi patika

Gyógyszertárunk 1995 óta családi vállalkozásban működik. Vezetője, Dr. Nádaskay Béláné 20 éve gondoskodik Taksony község betegeinek ellátásáról. Munkatársaink több éves, magas színvonalú szakmai tapasztalattal rendelkeznek és folyamatos képzésben részesülnek. A patika a község központjában található, parkolási lehetőség közvetlenül az épület előtt. Bejáratunk babakocsival és mozgássérültek számára is megközelíthető. Bankkártyákat, egészségpénztári kártyákat is elfogadunk. Lyoness kártya elfogadóhely Betegtájékoztató terminálunk a nyitva tartás ideje alatt folyamatosan a betegeink rendelkezésére áll. Patikánk az elmúlt 20 év tapasztalataira alapozva, széles körű választékot nyújt homeopatikus szerekből, kozmetikumokból, babaápolási szerekből, saját készítésű termékekből, valamint állatgyógyászati készítményekből. Az előre megrendelt gyógyszereket díjmentesen házhoz szállítjuk.

Szemétszállítás

Szemétszállítás

Az .A.S.A vállalatai teljes körű hulladékgazdálkodási szolgáltatást nyújtanak települések, intézmények, ipari és kereskedelmi létesítmények számára - megtalálva az optimális megoldást a megrendelők egyéni igényeihez, ugyanakkor valamennyi jogszabályi előírást maradéktalanul betartva.

Szent Erzsébet Idősek Otthona

Szent Erzsébet Idősek Otthona

Töltse megérdemelt nyugdíjas éveit, családias környezetben 24 órás ügyeletet adó egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyzet értő gondoskodása mellett - legyen Ön is lakója korszerűen felújított, bővített és átalakított otthonunknak. 28 férőhelyes, emelt szintű ápolást és gondozást nyújtó otthonunk a Pest-megyei Taksonyban található jó megközelíthetőséggel, nyugodt, családi házas környezetben. Jelenlegi formájában több éve működik lakóink nagy megelégedésére. Az ország egész területéről fogadunk idős embereket.

Taksony Református Gyülekezet

Taksony Református Gyülekezet

A Dunaharaszti Református Egyház múltját kevesen ismerik, hiszen híveink nagy része 1950. után költözött ide. Dunaharasztira a reformátusok betelepedése az 1900-as évek elején kezdődött el. Gyülekezetté szerveződésük 1921-ben indult meg. Az első Istentisztelet ebben az évben, tehát 82 évvel ezelőtt, április 24-én a Rákóczi-ligeti elemi iskola egyik tantermében Bilkei Pap István teológiai tanár tartotta. Ekkor fiókegyházként Szigetszentmiklóshoz tartoztunk. 1927-ben a Némedi úton lévő templomépítésre vásárolt telken haranglábat állítanak. Az ott emelt harang hívogatta istentiszteletre a reformátusokat 1990-ig, a templomtorony megépüléséig. 1929-ben minden előkészület megtörténik, hogy felépítsék a dunaharaszti reformátusok 'Bethlen templomát'. Országos közadakozást hirdetnek, de az ekkori gazdasági válság meghiúsítja tervük valóra váltását. Így 1931-ben az iskolával szemben lévő szabó üzem épületét vásárolják meg és alakítják át imaháznak. Lassanként szószékekkel, és templomi padokkal is berendezik. 1934-ben Dunaharaszti anyaegyház lesz. 1936-ban beiktatják első lelkipásztorát Dr. Nagykálózi Balázst, aki 48 és fél évig szolgált a gyülekezetben. A II. világháborúban sokat szenvedett a község. Imaházunk épületében is sok kár esett. A templomberendezést az ide elszállásolt katonaság eltüzelte. A háború után az első Istentiszteletet 1945. húsvétján lehetett megtartani.

Településüzemeltető Np. Kft.

Településüzemeltető Np. Kft.

Társaságunk alapfeladata Taksony Nagyközség ivóvízellátásának biztosítása. Cégünk ezen felül a településüzemeltetési, fenntartási feladatait látja el, az Önkormányzati megállapodás alapján, mely magában foglalja a közterületek, utak fenntartását, a település közhasznú épített környezetének rendben tartását, intézmények kisebb karbantartását, a megállapodásban foglalt feltételek szerint. A fejlesztésekkel kapcsolatos projekteket előkészítjük és szükség szerinti le is bonyolítjuk. Ügyfélszolgálati irodánkban, telefonon, és interneten készséggel állunk a lakosság rendelkezésére. A Társaságunk 2003-ban alakult, a volt Taksonyi Vízmű Kft. jogutódjaként. A társaságot Rung József ügyvezető irányítja.

Tuti menü